Vilket Padelracket ska bli mitt första!?

Padel är en ständigt expanderande sport som varje dag attraherar nya spelare. Det sägs att om man spelar Padel en gång - så är man sedan fast. Det är just så -kul-, lätt tillgängligt för en så bred grupp människor samt otroligt belönande, väldigt snabbt. I andra sporter kan man ofta behöva praktisera i månader innan man får respons - i Padel får man det redan efter första timmarna - shit, någonting händer, jag börjar bli bättre!  

 

Vi har nu summerat en lista av racketar som vi genom erfarenhet, testspelande och undersökningar kommit fram till är de populäraste samt mest lämpade första-racketerna för Padel. Om du är ny, eller har en bekant som du gärna vill rekommendera ett racket till - checka in listan nedan. Det stärker spelupplevelsen och ger dig mer värde för tiden du lägger ner att faktiskt äga ett eget racket som du kan utvecklas med snarare än att hyra olika racketar varje gång du spelar. Vi listar våra topp 4 racketar nedan för denna målgrupp - utan ordning. 

 

Babolat Defiance:

Babolat Defiance är ett av de racketar vi säljer mest av till nya spelare - och detta med gott samvete. Racket är förvånansvärt bra för sitt billiga pris och tillåter nya spelare att ha ett racket som de faktiskt kan utvecklas vidare med ett bra tag innan de ’behöver’ köpa nytt för att få vidare respons. Träffytan är rund vilket ger spelaren en så stor träffyta som möjligt och sweet spoten är placerad i center av ramen vilket gör det lättare för spelaren att komma rätt till bollen. Balansen är även låg vilket innebär att spelaren får mycket kontroll vilket uppskattas tidigt i Padel-karriären men som följd av teknologier i racket får du även en del fart  vilket hindrar racket från att kännas stumt. Ett bra, balanserat och flexibelt racket helt enkelt som vi rekommenderar till alla nybörjare. Racket väger i regel också mindre vilket gör det enklare att hantera.

 

Black Crown Shark:

Black Crown Shark är väldigt likt Babolat Defiance i form av att även Shark är ett runt racket med en låg balans vilket sätter fokus på kontrollen i racket. Det som skiljer resten av racket i listan åt är att Shark är ett racket i kolfiber som är mycket ovanligt för racketar i denna prisklass. Faktumet att racket är i kolfiber ökar på hållbarheten i racket anmärkningsvärt mycket och påverkar även känslan till en viss nivå. Vi har sett ett uppvisat intresse av nybörjare för Black Crown Shark då det också är ett racket som väger lite mer än de flesta andra nybörjare-rack vilket gör det extra optimalt för lite tyngre spelare, eller för de som helt enkelt kan hantera vikten. Black Crown Shark väger alltså i princip lika mycket som de flesta kolfiber-racken gör, 360-370 Gram. 

 

Bullpadel Flow Light:

Bullpadel Flow Light är det första racketet i listan som inte är rund-format utan här ser vi en hybrid-formad - eller dropp-formad form på racket. Detta innebär att kraften och effekten i slagen är lite högre vilket många nya spelare också uppskattar. Många nya spelare vill gärna ha ett racket med mycket respons och finner det enklare att reglera kontroll snarare än att generera fart på egen hand och vill därför ha lite extra hjälp med detta. Att börja med ett dropp-format racket är ett bra val om du tror att ditt fokus längre fram i Padel-karriären kommer att landa på det offensiva spelet, då det inte blir en större omställning när du köper ditt nästa racket som lär vara hybrid-format, eller t.o.m diamant om du är offensiv och skicklig nog.  Racket väger Light vilket precis som Defiance vilket innebär 350-360 gram. Bullpadel Flow Light kommer även utrustat med ramskydd vilket är bra för alla att ha för att öka hållbarheten på ditt nyinköpta racket - det blir vanligtvis minst ett par smällar i väggarna per session och här förminskar du chansen att det ger någon skada på ramen. 

 

Babolat Viper: 

Babolat Viper är det dyraste racket på denna lista och även det första samt enda diamant-formade racket som vi tog med. Babolat Viper är trots sin diamantform ett lättspelat racket från Babolat som dock är till för de som har tidigare erfarenhet från racketsport som Tennis och Squash. Här får du direkt respons och har du redan en bra träffkänsla från annan sport kan du mycket väl köra på ett Viper som första racket. Här får du mycket kraft utan att behöva slå så hårt så här är det fokus på känsla och teknik. Babolat Viper har en något högre Sweet Spot och balans jämfört med resterande racketar i listan vilket gynnar ett offensivt spel.  Efter ett tag utvecklande med Babolat Viper har du även den naturliga uppföljaren i topp-racket Babolat Viper Carbon som används av bl.a världsstjärnan Lebron.