• Stort sortiment
  • Nordens äldsta racketsportspecialist
  • Suverän kundservice
🔥 Helgdeals - Minst 25% på allt!*

Så hittar man rätt typ av tennisskor

Att välja rätt tennisskor är avgörande för att förbättra ditt spel och minimera risken för skador. Nedan följer en generell guide för att hjälpa dig att göra det bästa valet när det gäller tennisskor.

Förstå ditt spel och behov

Innan du börjar leta efter tennisskor är det viktigt att förstå din spelstil och individuella behov. Fråga dig själv:
Hur ofta spelar du tennis?
Vilken typ av spelstil har du (aggressiv, defensiv, allround)?
Har du några särskilda krav på komfort eller stöd?

Typer av tennisskor

Det finns olika typer av tennisskor anpassade för olika underlag, inklusive grus, hard court, och inomhusbanor. Fokusera på skor specifikt designade för grus om det är det underlag du spelar mest på. Skorna på Tengo.se är klassificerade för de olika underlagen.

Suldesign

Suldesignen är avgörande och varierar beroende på underlaget. För t ex  grusbanor är sulor med fiskbensmönster eller cirkulära mönster att föredra, då de ger optimalt grepp samtidigt som de förhindrar att grus fastnar. Läs mer i guiden där vi fokuserar mer i detalj om just tennisskornas sulor.

Stötdämpning och stabilitet

Grusunderlag kan vara hårt, så titta efter tennisskor med bra stötdämpning för att minska påfrestningen på fötter och leder. Stabilitet är också viktigt för att undvika vrickningar, särskilt på ojämna ytor.

Passform och storleksguide

En korrekt passform är avgörande för prestanda och komfort. Mät din fot noggrant och använd storleksguider för att välja rätt storlek och modell för din fotform.

Varumärkesval och budget

Tengo.se erbjuder ett brett utbud av tennisskomärken. Överväg dina varumärkespreferenser och sätt en budget innan du börjar shoppa för att hitta det bästa alternativet för dig.

Genom att följa denna generella guide kan du göra ett välgrundat val när det gäller dina tennisskor, vilket kommer att förbättra din komfort och prestanda på tennisbanorna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Tengo behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Tengos integritetspolicy.

  • Många leveransalternativ
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Suverän kundservice

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan