• Stort sortiment
  • Nordens äldsta racketsportspecialist
  • Suverän kundservice
Lagerrensning - upp till 80%
Tillbaka
Home  Tennis  Tennisracket  Head Prestige Pro 16/19 2023, Tennisracket

Head Prestige Pro 16/19 2023, Tennisracket

Head
Nyhet
Head Prestige Pro 16/19 2023, Tennisracket
Head Prestige Pro 16/19 2023, TennisracketHead Prestige Pro 16/19 2023, Tennisracket
Beskrivning

Beskrivning

Head Prestige Pro 16x19 kommer från Prestige-kollektionen från HEAD. Denna serie levererar en perfekt kombination av precision och kontroll och är lämplig för aggressiva spelare. Tack vare Auxetic 2.0-tekniken erbjuder Prestige en sensationell känsla. Med den nya designen gjord av transparenta kolelement ger Prestige ett fräscht premiumutseende.

Den mångsidiga Prestige erbjuder en utmärkt kombination av extra precision och bra hantering. Denna medelviktiga racket väger 320 gram och är lämplig för tävlings- och anfallsspelare. Racket erbjuder redan en hel del kontroll, men ger dig samtidigt precision. Balanspunkten på 315 mm säkerställer korrekt manövrerbarhet, vilket gör att racketen också är lätt att använda vid nätet. Racketen har ett medelstort rackethuvud på 630 cm2 för extra känsla och ultimat kontroll.

Tillämpade tekniker

Den nya Auxetic 2.0-tekniken ger en sensationell känsla. Det nya Auxetic-materialet säkerställer att spelare kan ge bollen mer fart och spinn.

Egenskaper

Egenskaper

ArtikelnummerTG236143-2
EAN-kod-
VarumärkeHead
NivåAvancerad
Viktgrupp 

Viktgrupp

Här är några allmänna riktlinjer som kan hjälpa till att välja en lämplig vikt på ett tennisracket:

Lätt racket: En racket med en vikt på runt 270-300 gram är lätt och lämplig för spelare som söker snabbhet och enkelhet att slå med.

Medelviktig racket: En racket med en vikt på runt 300-340 gram är en bra allround-option för många spelare. Denna viktkategori erbjuder en bra balans mellan kraft och kontroll.

Tung racket: En racket med en vikt på mer än 340 gram är en tung racket och är lämplig för spelare som söker maximal kraft och stabilitet vid slagen.

Det är viktigt att notera att vikten på ett racket också påverkas av andra faktorer, såsom formen på head size, strängningsmönster, material och andra specifikationer. Så det är alltid bäst att prova flera racketar för att hitta den med den rätta vikten för en persons färdigheter och stil.
320 g
Form98 sq.inch
Strängningsmönster 

Strängningsmönster

Inom tennisvärlden diskuteras begreppen "öppna" och "stängda" strängningsmönster, som i huvudsak avser hur tätt strängarna är placerade i racketen. Ett vanligt racket idag har vanligtvis 16 längsgående strängar som löper från halsen av racketen till dess topp, och 19 tvärgående strängar som skär över dem. Detta strängningsmönster benämns helt enkelt som "16/19" och betraktas som "öppet" eftersom strängarna är relativt långt ifrån varandra. Å andra sidan är ett "stängt" strängningsmönster, exempelvis "18/20", där strängarna sitter närmare varandra.

Men varför är detta viktigt?

Öppna strängningsmönster, som det i ett 16/19-racket, bidrar till att generera mer spinn och kraft i bollen, eftersom strängarna kan röra sig mer fritt. Å andra sidan hjälper ett 18/20-strängningsmönster till att maximera kontrollen eftersom strängarna är mer låsta i varandra.
16x19
EgenskaperKontroll
[No translation] ?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Tengo behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Tengos integritetspolicy.

  • Många leveransalternativ
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Suverän kundservice

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan