• Stort sortiment
 • Nordens äldsta racketsportspecialist
 • Suverän kundservice
Lagerrensning - upp till 80%
Tillbaka
Home  Tennis  Tennisracket  Head Prestige Tour 2023, Tennisracket

Head Prestige Tour 2023, Tennisracket

Head
Nyhet
Head Prestige Tour 2023, Tennisracket
Head Prestige Tour 2023, TennisracketHead Prestige Tour 2023, Tennisracket
Beskrivning

Beskrivning

Sensationell känsla tillförs av den nya Auxetic 2.0-tekniken i en modern uppdatering av en HEAD-klassiker. PRESTIGE TOUR är konstruerad för den tekniska tourspelaren som letar efter en racket som gör det möjligt för dem att spela precis som de vill. Genomskinliga kolelement i halsen och spetsen är något olika varje gång, vilket ger din racket sin egen unika identitet. Den fräscha, premium och distinkta designen inkluderar även en speciell röd flip-lack i det centrala färgblocket.

 • För tekniska turneringsspelare
 • Modern precision
 • Optimerad, sensationell känsla
 • Den ultimata kopplingen mellan spelare och racket
 • Ny, distinkt design med genomskinliga kolfiberelement
 • Speciell röd flip-lack
Egenskaper

Egenskaper

ArtikelnummerTG236113-2
EAN-kod-
VarumärkeHead
NivåMotionär, Avancerad
Viktgrupp 

Viktgrupp

Här är några allmänna riktlinjer som kan hjälpa till att välja en lämplig vikt på ett tennisracket:

Lätt racket: En racket med en vikt på runt 270-300 gram är lätt och lämplig för spelare som söker snabbhet och enkelhet att slå med.

Medelviktig racket: En racket med en vikt på runt 300-340 gram är en bra allround-option för många spelare. Denna viktkategori erbjuder en bra balans mellan kraft och kontroll.

Tung racket: En racket med en vikt på mer än 340 gram är en tung racket och är lämplig för spelare som söker maximal kraft och stabilitet vid slagen.

Det är viktigt att notera att vikten på ett racket också påverkas av andra faktorer, såsom formen på head size, strängningsmönster, material och andra specifikationer. Så det är alltid bäst att prova flera racketar för att hitta den med den rätta vikten för en persons färdigheter och stil.
315 g
Form95 sq.inch
Strängningsmönster 

Strängningsmönster

Inom tennisvärlden diskuteras begreppen "öppna" och "stängda" strängningsmönster, som i huvudsak avser hur tätt strängarna är placerade i racketen. Ett vanligt racket idag har vanligtvis 16 längsgående strängar som löper från halsen av racketen till dess topp, och 19 tvärgående strängar som skär över dem. Detta strängningsmönster benämns helt enkelt som "16/19" och betraktas som "öppet" eftersom strängarna är relativt långt ifrån varandra. Å andra sidan är ett "stängt" strängningsmönster, exempelvis "18/20", där strängarna sitter närmare varandra.

Men varför är detta viktigt?

Öppna strängningsmönster, som det i ett 16/19-racket, bidrar till att generera mer spinn och kraft i bollen, eftersom strängarna kan röra sig mer fritt. Å andra sidan hjälper ett 18/20-strängningsmönster till att maximera kontrollen eftersom strängarna är mer låsta i varandra.
16x19
EgenskaperAllround
[No translation] ?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Tengo behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Tengos integritetspolicy.

 • Många leveransalternativ
 • Öppet köp i 14 dagar
 • Suverän kundservice

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan