• Stort sortiment
  • Nordens äldsta racketsportspecialist
  • Suverän kundservice

FAQ

Hur går jag tillväga om en produkt är trasig?

Vi säljer endast produkter från officiella distributörer, agenter eller direkt från tillverkaren vilket innebär att vi vid en eventuell utredning snabbt kan komma till en slutsats. Kontakta kundservice via kundservice@tengo.se för att rapportera in ärendet. Sen kommer vår duktiga kundserviceavdelning att återkoppla till dig.

Hur går jag tillväga för att reklamera en produkt gått sönder? 
Vid fråga om reklamation ska du maila följande info till kundservice@tengo.se
- Ämne: Ditt ordernummer
- Vid skador på racketar: Tydlig bild på skadan. Bild/ video på ramens alla vinklar. Vid missljud som skrammel i handtaget eller klickande bollträff behövs det även en video där ljudet demonstreras. Därtill behövs det en text innehållande information om skadans uppkomst samt hur mycket du använt racket. 
- Vid skador på skor: Tydlig bild på skadan och båda skornas undersula. En text innehållande information om skadans uppkomst samt hur mycket du använt skorna. 
- Vid skador på kläder eller annat tillbehör: Tydliga bilder/videos på skadan. En text innehållande information om skadans uppkomst samt hur mycket du använt produkten.

Vad gäller vid racketskador?

Skador som orsakas genom slag på annat än padelboll omfattas inte av leverantörens garanti och inte heller av vår garanti och kan därför inte reklameras. Oavsett om slaget var med flit eller inte så är inte detta ett reklamationsärende. Var därför extra försiktig vid slag nära väggar/glas/golv/nätstolpe och använd alltid ett ramskydd.

Hur ser man om skadan är orsakad av slag i vägg och inte boll? 
Vanligtvis orsakas skador i ram av självförvållat våld, alltså av en träff som inte varit på en boll utan mot vägg/glas/golv/nätstolpe eller annat. Mottagna foton eller den skadade produkten skickas till leverantören eller tillverkaren som avgör om produkten kan reklameras eller inte då dem har en omfattande kunskap kring sina produkter och den bästa juryn. 

I de flesta fall kan man avgöra i mönstret på en spricka och kan då se var skadan började. Om en spricka kommer från ramen och går inåt beror det oftast på att racket har slagit i på något hårt såsom glaset, golvet eller nätstolpen. 

Hur ofta ska man byta racket?

Detta är både en preferensfråga och en märke till märke fråga. Ju oftare du spelar och desto högre nivå spelet ligger desto mer slitsamt blir det för ditt racket. Det vanligaste för motionären som spelar 2-4 dagar i veckan är att spela med ett och samma racket i 9-12 månader men det går oftast att göra det längre. Det kan bero på att racket i sin helhet fått sig ett antal smällar och börjar tappa sin 'glans', det kan också bero på att kärnan blivit mjukare och tappat sina egenskaper. 

Hur returnerar jag en vara?

Du skickar in ett mail till kundservice@tengo.se och ber om att få en retursedel. Vi debiterar 99:- för en retur och detta kommer dras av det vi är återbetalningsskyldiga dig. 

Fraktvillkor

Vi vill kunna leverera på precis det sättet som du vill kunna ta emot. Vissa vill hämta ut i paketbox, andra på utlämningsställen och vissa vill helst få paketet hemlevererat. Knappa in ditt postnummer i kassan så kommer alla dina fraktalternativ att listas. Lägsta fraktkostnaden är 59 kr.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Tengo behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Tengos integritetspolicy.

  • Många leveransalternativ
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Suverän kundservice

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan