• Stort sortiment
  • Nordens äldsta racketsportspecialist
  • Suverän kundservice
Månadsfinal - fynda upp till 80%
Tillbaka
Home  Tennis  Tennisracket  Wilson Blade 98 18X20 V8.0 Frm 2, Tennisracket

Wilson Blade 98 18X20 V8.0 Frm 2, Tennisracket

Wilson
Wilson Blade 98 18X20 V8.0 Frm 2, Tennisracket
Wilson Blade 98 18X20 V8.0 Frm 2, TennisracketWilson Blade 98 18X20 V8.0 Frm 2, TennisracketWilson Blade 98 18X20 V8.0 Frm 2, TennisracketWilson Blade 98 18X20 V8.0 Frm 2, TennisracketWilson Blade 98 18X20 V8.0 Frm 2, Tennisracket
Beskrivning

Beskrivning

Nysläppta Wilson Blade 98 V8 i fantastiskt elegant design. Beroende på hur du vinklar den så pendlar färgerna mellan gröna nyanser och kopparfärgade nyanser. 

Wilson Blade 98 är en av världens populäraste racketar och troligtvis det allra populäraste från Wilson. 18/20 varianten är den klassiska versionen av Blade som ger oslagbar precision och kontroll i varje slag. Här har du ett racket som avancerad motionär eller som en spelare som åtminstone kan generera fart på egen hand genom bra teknik och bollsäkerhet. 

Nyheter i V8 modellen är bland annat följande:

DirectConnect 

Denna teknologi innebär att man lagt kolfiber hela vägen ner i handtaget på racket. Detta gör årets modell mer vridstyv vilket leder till bättre känsla, stabilitet och kontroll vid varje träff.

FORTYFIVE°
En teknologi som gör att racket blir mer flexibelt men också vridstyvt/stabilt för att ge spelaren en mer komfortabel träffkänsla och bättre kontakt med bollen. Här känner du dig verkligen 'in charge'. 

I sin helhet ger Blade 98 likt den tidigare modellen en fantastisk upplevelse för duktiga tennisentusiaster, motionärer och tävlingspelare med en rejäl sving som söker en kontrollinriktad tennisracket. Med strängningsmönstret 18x20 erbjuder denna modell mer kontroll jämfört med dess syskon Blade 98 16x19.

Blade är en populär racketserie på touren där bland annat Tsitsipas, Raonic, Halep samt Serena Williams har Blade-serien som sitt racketval.

Racketen levereras osträngad men du kan välja till en strängningsservice. Glöm inte att lägga till det set som du önskar att vi strängar upp ditt racket med. 

Specifikationer

Längd: 686mm

Balans: 326mm

Vikt: 305g

Ramprofil: 21mm

Träffyta: 98sqinch

Strängningsmönster: 18/20

Egenskaper

Egenskaper

ArtikelnummerTGWR078811U2
EAN-kod-
VarumärkeWilson
Storlek-
NivåMotionär, Avancerad
Viktgrupp 

Viktgrupp

Här är några allmänna riktlinjer som kan hjälpa till att välja en lämplig vikt på ett tennisracket:

Lätt racket: En racket med en vikt på runt 270-300 gram är lätt och lämplig för spelare som söker snabbhet och enkelhet att slå med.

Medelviktig racket: En racket med en vikt på runt 300-340 gram är en bra allround-option för många spelare. Denna viktkategori erbjuder en bra balans mellan kraft och kontroll.

Tung racket: En racket med en vikt på mer än 340 gram är en tung racket och är lämplig för spelare som söker maximal kraft och stabilitet vid slagen.

Det är viktigt att notera att vikten på ett racket också påverkas av andra faktorer, såsom formen på head size, strängningsmönster, material och andra specifikationer. Så det är alltid bäst att prova flera racketar för att hitta den med den rätta vikten för en persons färdigheter och stil.
301-315 g
Form98 sq.inch
Strängningsmönster 

Strängningsmönster

Strängningsmönster på en tennisracket är det mönster som tränna är strängade i. Det påverkar bollens rebound, kontroll och spin samt spelarens komfort. Det finns en mängd olika strängningsmönster som används för tennisracketar, men de vanligaste inkluderar:

Traditionellt mönster: Detta mönster är vanligtvis en 16x19 eller 18x20 konfiguration, vilket innebär att det finns 16 eller 18 trådar på varje långsida och 19 eller 20 trådar på varje kortsida.

Öppet mönster: Detta mönster har ett större mellanrum mellan tränna och tillåter mer spin och kraft på bollen. Öppna mönster inkluderar 16x15, 16x16 och 18x16.

Tight mönster: Detta mönster har ett mindre mellanrum mellan tränna och ger bättre kontroll över bollen. Tighta mönster inkluderar 20x20 och 18x20.

Det är viktigt att notera att valet av strängningsmönster är subjektivt och beror på spelarens personliga preferenser och spelstil. Spelare kan också experimentera med olika strängningsmönster för att hitta det mönster som fungerar bäst för dem. Det är också viktigt att förstå att strängningsspänningen påverkar racketens prestanda, så det är viktigt att stränga racketen enligt tillverkarens rekommendationer och att regelbundet kontrollera spänningen.
18x20
EgenskaperAllround, Kontroll
[No translation] ?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Tengo behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Tengos integritetspolicy.

  • Många leveransalternativ
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Suverän kundservice

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan