Stäng
  • Nordens äldsta racketsportspecialist
  • Suverän kundservice
  • Blixtsnabb leverans
Månadsfinal! Upp till -80%.
Tillbaka
Home  Padel  Padelracket  Varlion Bourne Summum Prisma W, Padelracket

Varlion Bourne Summum Prisma W, Padelracket

Varlion
-15%
Varlion Bourne Summum Prisma W, Padelracket
Varlion Bourne Summum Prisma W, PadelracketVarlion Bourne Summum Prisma W, PadelracketVarlion Bourne Summum Prisma W, PadelracketVarlion Bourne Summum Prisma W, PadelracketVarlion Bourne Summum Prisma W, PadelracketVarlion Bourne Summum Prisma W, Padelracket
Beskrivning

Beskrivning

Vi presenterar nu Varlion Bourne Prisma Summum W 2022! En uppföljare till föregående års stora favorit med samma namn.  

Varianten Bourne skapades år 2018 då Varlion tog fram denna nya form av padelracket. Raket kommer med en hybridform mellan dropp och diamant, en jämt fördelad balans och stor swetspot vilket passar spelare som söker ett racket med mycket fart och kontroll. 

Viktigt att tänka på är hur olika temperaturer kräver olika material. Detta är något varlion haft i åtanke när de tillverkat sina toppmodeller. Just denna modell rekommenderas att spela med där temperaturen inte överstiger 25+ grader, betecknas med ett W i namnet. Det vill säga perfekt för klimatet här i Sverige. Självklart går det bra att spela med racket även om det skulle vara över 25+ grader, men optimala spelförhållanden är alltså i ett svalare klimat. Därtill finns sedan en variant som rekommenderas till spel i 25+ som betecknas med ett S i namnet. 

Bourne Summum Prisma W kommer med en rad teknologier där några av dom listats nedan:

- Frame Prisma
Utsidan av ramen är formad som formen Prisma. Detta ska enligt Varlion bidra till 10% mindre luftmotstånd jämfört med en vanlig ram. Denna procent togs fram efter många ordentliga tester i en vindtunnel. Detta gör att racketen går snabbare och smidigare genom luften för en snabbare kvickare sving. Formen på ramen reducerar också risken för att ramen ska spricka vid kontakt med glas eller backen.

- Prisma Bumper
Ett ramskydd speciellt framtaget för att passa Prismaramen.

- Gradual Holes
Varlions noga utvalda storlekar på hålen i racketen samt att de har fler hål jämfört med standard (76 st). Vid center finner vi dom minsta hålen, närmare ramen har man gjort hålen aningen större och längst ut mot ramen är hålen som störst. Detta motverkar vibrationer och ger en ett mer balanserat och kraftfullt padelracket med större sweetspot.

- Slice Technology
En mönstring på slagytan som bidrar till bra effekt vid kick och skruvade bollar.

- Long Grip
Greppet på detta padelracket är aningen längre än på vanliga modeller. Perfekt val för dig som helt enkelt trivs med ett lite längre grepp eller som spelar med dubbelfattad backhand.

- Summum Surface
Vilket innebär 1 cm längre träffyta jämfört med standard.

Ram: 100% kolfiber.
Träffyta: 12K kolfiber.
Kärna: Hard Core.

Specifikationer 

Vikt 345-365 g
Ramprofil 38 mm
Form Hybrid
Balans Medel
Fodral Ingår ej

Egenskaper

Egenskaper

ArtikelnummerTGV2201033851OS
EAN-kod8401001245612
VarumärkeVarlion
Form 

Form

Det finns olika former på padelracketar, och vilken form du väljer beror på dina personliga preferenser och spelstil. En rund form ger en jämn fördelning av vikten runt hela racketen, vilket kan vara bra för spelare som vill ha en bra balans och kontroll. Droppformade racketar har en mer aerodynamisk form, vilket kan ge lite extra kraft och precision när du slår bollen.
Diamantformade racketar har en liknande form som teardrop-racketar, men med en mer markant spets på ena änden. Detta kan ge lite extra kraft och kontroll när du slår bollen.

Oavsett vilken form du väljer är det viktigt att du känner att racketen känns bekväm att hålla i och att du har bra kontroll när du spelar.
Diamant
NivåAvancerad
ViktgruppMedel, Tungt
BalansMellan
EgenskaperAllround, Kraft
[No translation] ?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Tengo behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Tengos integritetspolicy.

  • Många leveransalternativ
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Suverän kundservice

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan