FAQ

Hur returnerar jag en vara?

- Det medföljer alltid en färdig returfraktsedel i alla våra paket! OM du mot all förmodan skulle sakna denna skickar du ett mail till kundservice@tengo.se och ber om att få en ny retursedel.

- Klistra på den medföljande returfraktsedeln utanpå paketet. Inget mer behövs! 

- Se till så att varan är i samma skick som vid leverans för att retur, bytesrätt ska kunna föreligga! 

- Vi debiterar 59:- för en retur och detta kommer dras av på det belopp vi är återbetalningsskyldiga dig. 

 

Hur går jag tillväga om en produkt är trasig? 

Vi säljer endast produkter från officiella distributörer, agenter eller direkt från tillverkaren vilket innebär att vi vid en eventuell utredning snabbt kan komma till en slutsats. Ibland räcker det med att vi skickar in bilder till leverantören ifråga men ibland behöver vi även få in produkten - antingen för att titta på det själva eller för att skicka produkten till tillverkaren för en utredning.

Hur går jag tillväga för att reklamera en produkt gått sönder? 

Vid fråga om reklamation ska du maila följande info till claims@tengo.se 
- Ämne: Ditt femsiffriga ordernummer 
- Vid skador på racketar: Tydlig bild på skadan. Bild/ video på ramens alla vinklar. Vid missljud som skrammel i handtaget eller klickande bollträff behövs det även en video där ljudet demostreras. Därtill behövs det en text innehållande information om skadans uppkomst samt hur mycket du använt racket. 
- Vid skador på skor: Tydlig bild på skadan och båda skornas undersula. En text innehållande information om skadans uppkomst samt hur mycket du använt skorna. 
- Vid skador på kläder eller annat tillbehör: Tydliga bilder/videos på skadan. En text innehållande information om skadans uppkomst samt hur mycket du använt produkten. 
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Vad gäller vid racketskador?

Skador som orsakas genom slag på annat än padelboll omfattas inte av leverantörens garanti och inte heller av vår garanti och kan därför inte reklameras. Oavsett om slaget var med flit eller inte så är inte detta ett reklamationsärende. Var därför extra försiktig vid slag nära väggar/glas/golv/nätstolpe och använd alltid ett ramskydd.

Hur ser man om skadan är orsakad av slag i vägg och inte boll? 

Vanligtvis orsakas skador i ram av självförvållat våld, alltså av en träff som inte varit på en boll utan mot vägg/glas/golv/nätstolpe eller annat. Mottagna foton eller den skadade produkten skickas till leverantören eller tillverkaren som avgör om produkten kan reklameras eller inte då dem har en omfattande kunskap kring sina produkter och den bästa juryn. 

I de flesta fall kan man avgöra i mönstret på en spricka och kan då se var skadan började. Om en spricka kommer från ramen och går inåt beror det oftast på att racket har slagit i på något hårt såsom glaset, golvet eller nätstolpen. 

Hur ofta ska man byta racket?

Detta är både en preferensfråga och en märke till märke fråga. Ju oftare du spelar och desto högre nivå spelet ligger desto mer slitsamt blir det för ditt racket. Det vanligaste för motionären som spelar 2-4 dagar i veckan är att spela med ett och samma racket i 9-12 månader men det går oftast att göra det längre. Det kan bero på att racket i sin helhet fått sig ett antal smällar och börjar tappa sin 'glans', det kan också bero på att kärnan blivit mjukare och tappat sina egenskaper. 

Fraktvillkor

- Vi erbjuder fri frakt över 295:-. Ett ordervärde på lägre än denna summa debiteras 52:-.  

- Returkostnad 59:-

- Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 14 dgr., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350:- för vårt arbete med hantering av varorna.

Viktigt att tänka på: 

Vi tillåter INTE retur av strängade tennisracketar. Detta för att vi via strängning- utför ett arbete på racket och det kan då inte anses som säljbart i nyskick, vilket alla våra varor måste vara. 

Tänk på att INTE ta av plasten på handtaget vid köp av tennis, padel eller badmintonracket då du isåfall bryter din retur och bytesrätt. Samma gäller lappar och annan plombering på kläder, väskor och skor. Produkten måste alltså returneras i oförändrat skick för att ånger, retur och bytesrätt ska föreligga.  

Tänk på att INTE testa dina skor någon annan stans än förslagsvis hemma i vardagsrummet. Du får alltså inte ta med dem och testspela på plan! Skorna måste returneras i oförändrat skick för att öppet köp och bytesrätt ska föreligga. 

Tänk på att du som konsument har undersökningsplikt på de varor du mottager. Du bör alltså se över produkten innan du tar av plombering som plast och lappar.