Ingående Padelguide 2021

Det här med att välja -rätt- racket kan vara det tuffaste valet som du kommer att behöva fatta i din inledande padelkarriär, men även när du kommit en bit. Vill du verkligen ha fart, kontroll, eller en kombination av dessa? Föredrar du en mjuk yta över en hård och vad för skillnad gör egentligen olika kärnor och densiteter? Vi guidar dig med den hittills mest ingående padelguiden.

 

RACKET FÖR -THE NOVICE-!

Ditt första val av racket är viktigt, kanske inte det viktigaste men definitivt viktigt. Det att tänka på är att du inte väljer ett svårt racket som begränsar din spelglädje genom att vara svår hanterlig, svårspelad i form av liten träffyta eller styv känsla men faktiskt även så att den inte begränsar dina kapaciteter från tidigare erfarenhet. Vi har sålt tusentals av racketar för nybörjare så vi känner att vi har erfarenheten som krävs för att bedöma vad för typ av racket, som passar vilken -typ- av nybörjare.

Vi börjar med racketar som passar för helt novisa padelspelare med ingen till minimal tidigare erfarenhet av racketsport. Det du ska tänka på här är att ha en så stor sweetspot som möjligt samt ett mjukt och lätthanterligt racket med en låg balans för att ge dig så bra förutsättningar som möjligt i början för att öva in teknik och grundslag. Nedan listar vi de racketar som prickar alla dessa kriterier samt de vi har sålt mest utav av dessa.

 

Nedan listar vi nu racketar för nybörjaren med viss tidigare erfarenhet av racketsport som känner sig tillräckligt bollsäker för att utmana sig själv med ett lite mer fartinriktat racket. Det här är egentligen det bästa för nybörjaren som känner att den 'kan', då du får en smak för både kontroll och fart för att ge dig en större överblick av de olika aspekterna för att sedan göra valet enklare, när du ska specificera dig på en särskild spelstil mer, vid ditt nästa köp av racket.

RACKET FÖR DEN UTVECKLANDE MOTIONÄREN

Ok, så du har spelat Padel ett tag, du har precis som de flesta andra som prövat på denna fantastiska bollsport, fastnat och det enda som fattas nu är ett racket som du kan utvecklas vidare med, ordentligt. Om inte för något annat, så vill du gärna ha ett bra och kvalitativt racket som kan stärka din spelupplevelse på banan och göra det hela -lite- roligare. Du spenderar trots allt en del pengar på att boka banor, köpa bollar, lindor och framförallt så lägger du ner mycket tid på din hobby. Därav kan det vara klokt att investera i något som stärker ditt nöje när du utövar den. Här finns det en del viktiga faktorer som spelar in vid ditt val av racket.

Vilken typ av spelare är jag just nu och vilken typ av spelare vill jag utvecklas till att bli?

Vad för egenskaper söker jag i ett racket och hur länge har jag tänkt spela med det?

Föredrar jag fart över kontroll, en mjuk eller styv yta och hur mycket gör egentligen en 'räfflad' yta? Vad är en kärna? -

- En mjuk yta ger dig mer fart i grundslagen och i det defensiva spelet. En styvare yta ger dig mindre fart och mer kontroll och precision. Dock ökar en styv yta farten och responsen i dina offensiva slag, så som i nätduellerna eller i bandejan varav en mjuk yta ger dig ökad känsla, lättare att placera och att pricka rätt. Här får du väga fördelarna mot nackdelarna.

- En räfflad yta ger dig mer bett och effekt i bollen. Dock är denna effekt väldigt liten och inget du ska hänga dig upp på. Dock så kan det, även om det mestadels är psykologiskt, vara roligt att ha denna 'trait' i ditt racket, detta är helt upp till dig.

- Kärnan i racket avgör hårdhet, respons och hur racket agerar på olika typer av slag. Ett racket kan ha en hög kolfiber-halt vilket vanligtvis bidrar till styvhet men ha ett mjukare lager ytterst på racket. Ett exempel på detta är HACK 02 och HACK CONTROL som är väldigt styva i kärnan men mjuka på ytan. Här får du en mjuk träff i det defensiva, långsamma spelet men extremt bra styvhet i de offensiva slagen då en snabbare sving tar fram det inre lagren i racket. Bra exempel på racketar som istället för styvhet i det offensiva spelet och mjukhet i det defensiva gör det tvärtom är Babolats nya Viper-serie.

Nedan listar vi racketar för spelaren som känner för att ta sig an nästa steg i sin padelkarriär men som fortfarande föredrar och behöver kontroll i sitt spel. Här listar vi racketar i varierande prisklass, från låg till hög.

 

 

Nedan listar vi racketar för dig som känner att du har fått en tillräckligt bra bollträff och känner att du vill testa på något mer utmanande racket med mer fart.

Nedan listar vi racketar för spelaren som känner att hen är redo för ett avancerat racket med grym kraft och effekt.

RACKET FÖR DEN AVANCERADE MOTIONÄREN

Här går vi lite in depth och listar våra favoriter på fler kategorier. Vi börjar med spelare som föredrar kontroll, med en mjukare yta.

Vi går sedan över till ett kontroll-racket med en styvare yta.

Nu väljer vi ut våra favoriter bland de hybridformade racketerna och flyttar upp balansen lite grann. Vi börjar med ett racket som sätter fokus på känsla och som är lite mjukare.

Vi går sedan över till ett styvare, hybridformat racket.

Nu är det dags att nämna ut två offensiva toppracketar för den avancerade spelaren som känner sig tillräckligt skicklig för att reglera kontrollen i sitt spel helt på egen hand och som vill lägga allt fokus på kraften i sitt spel. Vi börjar med ett mjukare sådant.

Vi går sedan över till ett styvare..