PADELGUIDE

VI GUIDAR DIG TILL DET PERFEKTA PADELRACKET FÖR JUST DIG, DIN NIVÅ OCH DIN BUDGET

 

Valet av racket är en väldigt viktig komponent till hur du upplever sporten, hur du presterar och faktiskt för att minimera risken att överbelasta eller skada dig. Det finns mängder av recensioner runtom, snacket går mun till mun om vilket rack eller märke som är allra bäst men tyvärr finns det inte ett självklart, enkelt svar på detta. Det varierar person till person, egna preferenser och spelstilar vilket gör det väldigt svårt att utan kunskap, välja rätt racket. Vi guidar dig igenom hela valprocessen steg för steg för att ta dig ett steg närmare det perfekta racket för just Dig.

 

 

FORMER - DE TRE VANLIGASTE

 

Droppformat:

Droppformat är en balanserad form som kombinerar egenskaper från både det rundformade som det diamantformade. Droppformade rackets passar generellt bäst till mer avancerade spelare som vet vad de vill med sitt spel eller till motionärer som vill utvecklas men även till nybörjare som vill ha direkt respons och som upplever att de har en tillräckligt bra träffkänsla. 

Rundformat:

Den runda formen ger dig lite mer kontroll över ditt spel, en större sweetspot och en centrerad balans. Alla dessa egenskaper leder till ett enda stort faktum - det är den mest förlåtande formen, du får mycket hjälp och det finns större utrymme för misstag och felträffar. Passar utmärkt till nya padelspelare men också till motionärer och juniorer på de flesta nivåer.

Diamantformat:

Diamantformade rackets är lite mer framtunga vilket leder till sensationell fart i ditt spel men för det offrar du en hel del kontroll. Diamantformade rackets riktar sig främst mot mer avancerade spelare som har koll på sitt spel och som kan reglera sin kontroll till den höga fart du får gratis av ett diamantformat racket. Sweetspoten här är dessutom minst av formerna så det gäller att du har koll på dina träffar då dessa racketar inte kommer agera förlåtligt till dina felträffar!

 

VIKT:

Vikten på ditt racket är en av de mest avgörande specsen att titta på. Padelrackets väger generellt mellan 340-395 gram. Som nybörjare och junior så rekommenderas ett litet lättare racket nästan alltid först. Det gör det enklare att maneövra, tar inte lika mycket på axlar och armar förutsatt att du i början inte har spetsad teknik och sving i dina slag. Kvinnor brukar generellt också fortsätta med ett lite lättare racket beroende på personens styrka medan män spelar med de tyngre racken på en motionsnivå och högre. 

 

Några exempel på rackets anpassade för juniorer:

BABOLAT VIPER JR

 

Några exempel för dig  som är motionär och som vill utveckla sitt spel 

BABOLAT REVENGE CARBON:

Babolat Revenge Carbon är ett av det mest genomtänkta racketerna på marknaden. Det är hybrid-format men tack vare den räfflade ytan och förstorade sweet-spoten (träffytan) får du trots detta en reglerad kontroll men det positiva i att inte behöva slå till lika hårt för att generera fart. Här har du ett racket med otroligt bra respons till dina slag och ett racket som du verkligen kan utvecklas med. Det är också väldigt bra på så sätt att du genererar p.g.a den räfflade ytan mycket skruv och effekt till bollen vilket passar utmärkt för lite offensivare spelare. 

 

Nox ML10:

Nox ML10 är ett av det bäst-sålda racketerna på Padel-marknaden och för goda anledningar. Du får helt enkelt väldigt mycket för pengarna då detta racket är med i snacket om att vara bland det bästa racket tillgängligt på marknaden, oavsett pris och nivå. Just eftersom det passar en så bred mängd spelare är detta alltid ett Safe-card. Du får en bra kombination av kontroll och kraft, en otroligt skön, mjuk yta och ett racket vars balanspunkt sitter ganska långt ner vilket ser till så att racket inte alls känns tungt. 

 

BLACK CROWN PITON:

Black Crown Piton är det spanska märkets Black Crowns mest sålda racket och detta med goda anledningar. Black Crown Piton - precis som ovan ML 10 från Nox, passar till de flesta. En slät yta, en rund form samt en låg balanspunkt får du väldigt mycket kontroll och får ett racket att utveckla ditt spel med utan bekostnad på för mycket felträffar då träffytan är såpass stor. 

 

Några exempel för dig som är tävlingsspelare eller avancerad motionär

 

BULLPADEL VERTEX 2:

Bullpadels och världens mest sålda padelracket Vertex 2 är ett helt fantastiskt racket för dig som tar din Padel seriöst och som vill få ut det allra mesta av ditt spel. Detta är ett diamantformat racket men förutsatt att du spelat en del så har du tillräckligt bra koll för att hantera det här racket. Med teknologin TOPSPIN får du en sandpappersliknande yta som gör att bollen skruvar sig enklare, mer och bättre. Teknologierna i detta rack är många, exempelvis är olika densitet på det yttre och inre lagret på racket som anpassar sig med olika egenskaper beroende på vilket typ av slag du utför. Mer info om detta hittar du på rackets produktsida.

 

 

BABOLAT VIPER CARBON:

Viper Carbon från Babolat är Babolats mest ikoniska racket som bl.a används av världsstjärnan Lebron. Viper Carbon är ett avancerat topp-tungt racket som genererar väldigt mycket fart samt effekt och skruv till bollen tack vare den räfflade ytan. Mycket likt mer lättspelade Revenge Carbon men en lite mer svårspelad men ännu mer belönande version.